DEDEKTİFLİK - ÖZEL DEDEKTİFLİK

Ocak 22, 2019
Özel dedektiflik, herhangi bir konu hakkında araştırma yapılması ile görevlendirilen ve olayların gerçeğinin öğrenilmesi yönünde faaliyet gösterilen bir meslektir. Ülkemizde bu mesleği gerçekleştiren ve başarılı aktiviteler başarabilen çok sayıda personel bulunmaktadır. Personellerin büyük kısmı, gerçekleştirilen eğitimlerden başarılı şekilde geçmekte ve devletin belirlediği birçok zorunluluğu tamamlamaktadır. Mesleğin birçok zorlu şartı ve koşulu bulunmaktadır. Dedektiflik için belirtilen zorlu şartları tamamlayabilen kişilerin, başarılı bir personel olabildiği gözlemlenmektedir. Bu hususta faaliyet gösteren birçok personel, önceki hayatlarında polis, asker, istihbarat görevlisi gibi çalışmalar yaptıkları için, araştırmaların nasıl gerçekleştirilebileceği yönünde bilgi birikimine sahiptirler. Yapılan birçok araştırmanın arkasından, araştırılan kişinin, aslında nasıl birisi olduğu tespit edilmekte ve müşterilere sunulmaktadır.

Evlilik için kişi araştırma hizmeti

Evlenmeyi düşünen ve evlilik arifesinde olan kişiler için; dedektiflik desteği ve yardımıyla evlilik için kişi araştırma hizmeti sunulmaktadır. Kişinin hayatı boyunca gerçekleştirdiği tüm suçlar, kötü alışkanlıkları, arkadaş çevresi ve diğer faktörler üzerinden araştırmalar yapılmaktadır. Elde edilen şüpheli bulguların hepsi, hizmeti başlatan müşterilere aktarılmakta ve sonra bu bilgiler imha edilmektedir. Evlilik öncesi kişi araştırma ve diğer tüm hizmetlerde, gizlilik güvencesi bulunmaktadır. Özel dedektiflik sıfatıyla başlatılan tüm çalışmalarda, gizlilik güvencesi ve çözüm garantisi verilmektedir. Yapılan çalışmaların ve elde edilen bilgilerin 3. şahıslarla, medyayla ve sosyal medya platformlarında paylaşımının yapılmayacağına dair güvence ve garanti verilmektedir. Ayriyeten olayın %100 başarı sonucuyla biteceğinin garantisi de verilmektedir.

Fiziki takip nasıl yapılır?

Özel dedektiflik ile fiziki takip, birbirleri ile pekişmiş iki unsurdur. Bu meslek ilk ortaya çıktığı yıllarda, daha çok fiziki takip ağırlıklı çalışmalar yapılmaktadır. Zaman içerisinde değişen insan yaşamı koşulları ve gelişen teknoloji nedeniyle, bu mesleğin hizmetlerinde çeşitli değişikliklere gidilmiştir. Bundan 20 yıl önce, günümüzde yapılan sanal takip ile alakalı faaliyetler bulunmamaktadır. İnsanların yaygın olarak cep telefonu ve sosyal medya kullanması, dedektiflik ile sanal takip çalışmalarının pekişmesine sebebiyet vermiştir. Sadece sanal takip çalışmaları için de, araştırma bürolarına başvuran kişilerin sayısı oldukça fazladır. Eşlerini, çocuklarını veya personellerini takip etmek isteyen kişiler, fiziki takip çalışmalarından ziyade, sanal takip çalışmaları başlatmakta ve hedef kişileri sosyal medya ağları üzerinden takip etmektedirler.

Paylaşım Butonları :

Sonraki Yazı
« Prev Post
Sonraki Yazı
Next Post »
0 Yorumlar