BÖCEK ARAMA - BÖCEK TARAMA

Ocak 21, 2019

Böcek arama; profesyonel ve amatör amaçlar için kullanılan gizli kamera, ortam dinleme cihazı, casus telefon ve araç takip cihazlarının tespitidir. Gizli kamera ve ortam dinleme cihazları, mekan içerisinde bulunan her türlü eşya ve nesne şeklinde gizlenmektedir. Ofislerde özellikle; bilgisayar, yazıcı, sabit telefon, klavye, mouse, priz şeklinde kullanılmaktadır. Takip cihazları, her türlü nesnenin içerisine yerleştirilmektedir. Kötü amaç ile gizlenmiş ve aktif kullanılan cihazların tespitine; böcek arama denilmektedir. Birbirlerinden şüphelenen eşler, şüphelendiği durumun ortaya çıkarılması için, takip cihazlarına başvurmaktadır. Hedef eve, araca, ofise, işyerine yerleştirilen sim kartlı takip cihazları sayesinde, cihazları yerleştiren kişi, dünyanın her yerinden takip yapabilmektedir. Sadece, takip cihazının içinde bulunan sim kartını araması ve görüntü veya ses elde etmesi yeterli olmaktadır.

Böcek Tespiti Ne Kadar Sürmektedir?

Böcek tarama, ortalama 2 saat civarında sürmektedir. 1000m2 alan içerisinde, tespit işlemlerinin eksiksiz olarak yapılması, ortalama 120 dakika civarında sürmektedir. Alan ve mekan küçüldükçe, verilen sürede azalmaktadır. Ortalama bir konutta yapılan tarama işlemleri, 30 dakika civarında devam etmektedir. Bu süre zarfında, konutta bulunan tüm elektrik ve elektronik akımlarına bakılmakta ve frekans veren cihazların tespiti yapılmaktadır. Böcek tarama için kullanılan elektronik modüller; takip cihazlarının çıkardığı frekansları tespit etmekte ve buna tepki vermektedir. Örneğin; normal bir priz, kullanılan modüllere tepki vermemektedir, ancak dinleme cihazı yerleştirilmiş bir priz, modüllere tepki vermekte ve modüllerin ses çıkarmasını sağlamaktadır. Bu durum sayesinde, hangi cihazların içerisinde dinleme cihazı ve gizli kamera olduğu tespit edilmektedir.

Böcek Tespitinin İncelikleri Nelerdir?

Böcek arama için kullanılan ve etkisini kanıtlamış çok sayıda teknik bulunmaktadır. Uzman ekipler tarafından, periyodik aralıklarla uygulanan bu teknikler sayesinde; ortamda bulunan tüm casus cihazlarının tespiti ve imhası gerçekleştirilmektedir. Ortam içerisinde, olası herhangi bir tehlike kalmayana kadar, yapılan tarama işlemlerine devam edilmektedir. Özel dedektiflik şirketleri, yapılan çalışmalarda, müşterilerin güvenini kazanmak için sonuç raporu hazırlamaktadır. Böcek tarama hakkında her türlü elde edilen veri ve bilgi, hazırlanılan sonuç raporunun içeriğine dahil edilmektedir. Cihazların nereden satın alındığından, kim tarafından kullanıldığına kadar, sonuç raporunun içeriğinde her türlü bilgi yer almaktadır. Ortamda cihaz bulunmuyor ise, raporun içeriğinde, ortamın temiz olduğu beyan ve ibraz edilmektedir.

Paylaşım Butonları :

Sonraki Yazı
« Prev Post
Sonraki Yazı
Next Post »
0 Yorumlar