BÖCEK ARAMA - BÖCEK TARAMA

Eylül 20, 2018


Böcek cihazı ortamdan almış sesleri elektrik hatlarına verir. Dinlemenin yapıldığı aynı binadan ya da yan binadan gelen elektrik hatlarını kullanan dinleme cihazı böylece ortamdaki tüm bilgileri dinlemek isteyen isme aktarır. Ancak böcek tarama esnasına cihazın işleyiş mantığını bilen dedektifler ilk olarak elektrik hatları bağlantılarının nerelerde olduğunu tespit ederler. Dinleme noktasında en basit böcek cihazının bile bir buçuk saat kayıt alma özelliği vardır. Böcek cihazları sadece ses kaydı yapmakla kalmaz aynı zamanda da ortam görüntüsü aktarımı sağlamaktadır. Bu yüzden böcek arama hizmeti almak kişilerin şahsi görüntülerinin başkalarının eline geçmesini engelleyecektir.

Ancak böcek cihazı uygulaması birden fazla cihaz üzerinde profesyonel olarak yapılan bir işlemdir. Bu yüzden günlük hayatta karşılarına çıkan her şey bir böcek cihazı olabilir. Tedirginliğin bu kadar büyük olması ile cihazların gözle görülür bir şekilde saptanamamasından kaynaklanmaktadır. Cihazın tam olarak tespiti için muhakkak profesyonel ellerden bir böcek tarama hizmeti almak gerekmektedir.

Böcek Arama ve Böcek Tarama Esnasında En Çok Cihazın Bulunduğu Yerler ve Eşyalar


Böcek tarama hizmeti almak isteyen birisi evindeki, ofisindeki, yazlığındaki ya da arabasındaki bütün eşyalardan şüphelenmelidir. Böcek arama sonuçlarına göre en çok böcek cihazları taşınabilir eşyalara yerleştirilmektedir. Örneğin anahtarlık, çakmak, cep telefonu, tespih, kol düğmesi, kemer, gömlek düğmesi, cüzdan vb. gibi daha bir çok taşınabilir eşya üzerine böcek cihazı yerleştirilmiştir.

Sonrasında ise ev ve iş yerlerindeki beklenmeyen yerler cihazın yerleştirilmesi için popüler olan noktalardır. Örneğin evdeki kapı kolu, işyerindeki akvaryum, üçlü prizler, televizyon kumandası, tablolar, duvar saatleri, masa saatleri gibi eşyalar böcek tarama yapıldıktan sonra en çok cihazın tespit edildiği yerlerdir.
Ev ve iş yerlerinde sabit olarak bulunan cihazlar genellikle yakınlardaki elektrik hatlarına bağlı olarak çalışan ya da radyo frekans dalgalarıyla çalışan, sonsuz bir enerji kaynağı bulduğu için sonsuz bir çalışma özelliği olan cihazlarıdır. Yerleştirilen böcek cihazı bu noktada ortamdaki görüntüleri sonsuz olarak kayıt altına alabilir ve sesleri sürekli olarak dinlemek isteyen tarafa aktarabilir.
Böcek cihazı yerleştirmesinin sıkça yaşandığı bi diğer alan ise araçlardır. Araçlardaki emniyet kemerlerine, torpido gözlerine, direksiyona ya da aynaya yerleştirilen böcek cihazlarının tespiti ise yine böcek arama ile yapılmaktadır. Bu noktada hem araç içerisinde tarama yaparken, hem eş ve iş yerlerinde tarama yaparken hem de taşınabilir eşyalarda tarama yaparken böcek arama uzmanları muhakkak dedektör kullanmaktadır. Çünkü dedektör kullanımı ile cihaz tespiti kısa sürede tamamlanırken bir yandan da arama yapılacak olan alanın toplu kalması sağlanmaktadır. Cihazlarını tespit edilmesinin ardından uzmanlar bir an evvel tespit raporu hazırlamakta ve rapora gerekli olan delil ve belgeleri yerleştirdikten sonra böcek tarama uzmanı olarak kendi isim ve soyisimlerini yazmaktadırlar.

Paylaşım Butonları :

Sonraki Yazı
« Prev Post
Sonraki Yazı
Next Post »
0 Yorumlar